iMidta! nr. 1 2020
15 BEDR I FTEN så å bli kranet tilbake. Lokalet skal stå ferdig til høsten for ny runde med kjøtt til fordeling. Innimellom bygging, restaurering og dyrehold har det også blitt tre små på gardsbruket. Alle tre er veldig glade i dyra og hjelper til med mating og kos. Begge to trives de svært godt i sine jobber utenfor gården, men legger ikke skjul på at jobben på gården pr i dag inneholder nok et årsverk. De får noe hjelp av en fast avløser og beste foreldre innimellom, men resten tar de selv før og etter vanlig fast arbeidstid. Reko-ringen Molde Rekoringen har vært noe Marie har hatt i tankene helt siden tiden i Italia og muligheten for å kjøpe produkter på markedet med kortreist mat. Da hun så muligheten via prosjekt til Norsk Bondeog Småbrukarlag, tok hun sats blant andre sammen med Stein Brubæk fra Angvik. I starten var de ikke så mange produsentene, men har hatt en enorm vekst, ikke minst i denne perioden vi når har vært gjennom med koronapandemien. Folk får mer fokus på kortreist mat og selvproduksjon. Noe som ligger Marie og Simone sitt hjerte nært. Målet er renest mulig pro dukt med kortest mulig reise av lokale ressurser. Allikevel medfører egen omsetning av sine produkter et merarbeid for familien i form av bestillinger både inn til de som slakter og ut til kundene som skal kjøpe. I tillegg kommer merking og distribuering av varene enten til kunder de har hatt siden oppstart eller nå via Reko ringen. I tillegg deltar de som sagt på messer og dager hvor de kan selge produkter fra sin stand. Da kan det være greit med et eget lokale for dette. De selger i dag kjøtt av gammel norsk sau og storfe, honning (sommer og lyng), saueskinn, garn, ryegarn og karda ull. Familien på fem er glade for å bo på Rød og trekker frem det gode sam holdet blant både de unge og det eldre. At flere driver innen landbruk inspirer og motiverer til å fortsette. Noe gjøres likt, noe ulikt, dette gir rom for å lære av seg selv og av andre.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkwNzA=