iMIDTA! nr 1 2018

22 iMIDTA! Rektor ved Fræna Videre- gående skole åpnet sammen med Fræna Næringsforum den årlige julefrokosten 12.12.17. Skolen kunne ønske velkommen til Resturant og Matfag (RM) sine nye lokaler oppe på gamle «Toppen». Rektor fortalte også om gode søkertall inn til de ulike linjene ved skolen, og spesielt innenfor naturbruk. Fræna Næringsforum forteller om tettstedsprogrammet. Elnesvågen som tettsted og kommunesenter henger etter utvikling og fornyelse hvis vi skal sammenligne med Vestnes, Åndalsnes, Ulsteinviks, Fosnavåg, Ørsta for å nevne noen sier prosjektleder. Kommune­ senteret har viktig rolle som samfunns­ bygger. Det vil handle om de små tiltakene til de store tiltakene. Rådmann Anders Skipenes forteller om kommunens satsning på å legge til rette for næringslivet i kommunen. Etter at Fræna kommune kjøpte og la alt til rette for tomtekjøp i Holamyra ble alt der solgt ut relativt raskt. Dette er en god måte å synliggjøre, markedsføre og selge attraktiv næringsareal i Fræna. Anne Thorsrud er prosjektleder for Hustadvika kommune og fortalte om prosessen med sammenslåingen av Fræna og Eide, samt hva som skal gjøres frem mot 01.01.2020 når sammenslåingen til en felles kommune skjer. Daglig leder i Vikomar, Kristoffer Reiten fortalte litt historien om opp­ starten ute på Harøysund i 1990. De har bygget stein på stein med bedrif­ ten, utviklet den både organisatorisk, produksjon og anlegg. Vikomar har vist et enorm vekst med makrell og sild der det største markedet er Japan. Daglig leder i Salmon Evolution, Ingjarl Skarvøy fortalte om opsjons­ avtale med Fræna kommune og satsningen de ser for seg med et landbaserte oppdrettsanlegg for laks i Harøysund. Målet deres er at dette anlegget skal skape 75 arbeidsplasser Tekst og foto: Ann Helen Rødal Dalheim, Daglig leder Hustadvika Næringsforum Julefrokost i Fræna Næringsforum

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkwNzA=