iMidta! nr.1 2021

38 iMIDTA! Årets festival ble avviklet på Torshall. Festivalstyret hadde bakt opp rundt 20 ulike lefsesorter til kafeen i forkant, i tillegg ble det bakt ferske potetlefser, tjukk lefser og sveler både lørdag og søndag. Det var totalt 12 utstillere begge dager med matprodukter og lefseutstyr. Flere solgte lefser og de kk god avkast- ning på sine lefse. Festivalens sitt eget hefte med lefseoppskrifter gikk unna, det samme gjorde forkle og kopp med tekst «Kjøla god læfse». På lørdag pratet Stein Brubæk fra Bæstes Bakeri om mat- tradisjoner i dag, og litt om seterkultur. Deretter var det musikk av Mats Nerli, og folk hadde det trivelig rundt bordene og kk smakt på mye god lefse. Beste lefse ble også kåret, det var 9 ulike lefser innlevert til konkurransen. Juryen smakte seg gjennom alle og ble enig om at Ottagardslefsa laget av Signe Havnes Farstad ble årets vinner. I tillegg kk Laila Sunde si tynnlefse og festivalens egen lefse God-lefsa god omtale. Det er 2 år siden den første lefsefestivalen ble avviklet i Malmefjorden, og siden vi ikke kunne arrangerer i fjor så var ekstra kjekt å endelig kunne arrangere festival igjen. Lefsefestivalen 2021 Tekst og foto: Anne Holen Helseth. Det var godt utvalg av lefser og ikke lett å velge. Damene bak bordet er Åshild Malmedal, Grethe Malmedal og Vigdis Holtborg.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkwNzA=