Fjellposten nr 2 2014 - page 30

30
Ida har levert
rekordsommer
Aldri tidligere har så mange overnattet på Rein-
dalseter i Betjent sesong. I gjennomsnitt har kjøk-
kenet laget mat til om lag 40 personer hver dag.
Maten har blitt servert gjestene, senger blitt redd
opp, sengetøy blitt tatt av og vasket, hengt opp og
tørket. Utedoen er vasket, gjester har fått råd og
veiledning, eller bare et vennlig smil. Husene og
uteområdet på Reindalseter har vært ryddig og
fint. Aldri har behovet for god ledelse vært større.
Da er det godt at ÅST har hatt Ida Grindland som
bestyrer.
Du kom til Reindalseter sommeren 2012. Hva var
førsteinntrykket ditt, og ble første sommeren som du
forventet?
– Jeg husker godt mitt første inntrykk av Reindal-
seter i 2012 da jeg bikket Haugene og fikk utsikt
innover i vakre Reindalen. Dette inntrykket og fa-
sinasjonen har jeg opplevd hver gang jeg er på dette
utsiktspunktet, for det er et særdeles vakkert skue!
Vidar Roald var også en betydningsfull og god støt-
te for meg det første året mitt som bestyrer. Takk
Vidar!
Hvordan har disse tre årene vært, du har vel merket en
utvikling fra du startet?
– Ja, jeg har merket en utvikling. Fra å ha Olsok
som det eneste arrangementet, til nå å kunne tilby
alt i fra yogacamp, massasje til gourmet og vin-
smakningskurs har vært en utrolig givende utvik-
ling. Dette har igjen gjenspeilt seg i økende antall
gjester noe som igjen har skapt behov for flere
antall ansatte. Det har vært spennende å få være
en del av denne utviklingen og jeg gleder meg til å
følge med på fortsettelsen framover.
Noen artige episoder du husker spesielt godt?
- Jeg husker godt den gangen da vi gikk tom for
sukker og måtte ned i Tafjord og kjøpe med oss
30kg sukker og da vaktmesteren (Remy) insiterte
på å bære med seg alt på en tur. Da sekken bare
rommet 10 kg sukker ble det på ren og skjer vil-
je bæret med 20kg sukker i bæreposer, en i hver
hånd. Det å få oppleve en steikende nordlending
oppover lia, som inni mellom løftene klarte å pre-
stere og laget lyriske dikt om byrden han bar på var
en opplevelse jeg kommer til å huske lenge.
Forholdene i fjellet skifter fort, noen dramatiske opple-
velser de siste tre sesongene?
– Vi har flere ganger ventet i spenning på anmeldte
gjester som skulle vært her til middag kl 18.00 men
som ikke rakk fram før mørket. Det er alltid utfo-
rende å finne balansen for når man skal uroe seg til
behov for leteaksjon. Når man arbeider på en hytte
i fjellet må man være på vakt med tanke på at folk
kan skade seg. Selv har jeg etter tre år erfart at om
man bare har en dose is i magen ordner det meste
seg og folk kommer til rette etter forsvarlighetens
grenser.
Hvordan vil du beskrive den typiske gjesten på Rein-
dalseter? Er personen alene, sammen med andre, på
vei videre, ung, gammel, eller?
– På Reindalseter har vi ingen typiske gjester. Her
er det variasjonen som beskriver gjestene beste. Vi
opplever besøk av barn, pensjonister, familier, folk
som vandrer alene, dagsbesøkende og andre som
er ute og vandrer i flere måneder. Siden hytten har
så mange ulike innfallsporter ligger hytten slik til
at den er et oppnåelig turmål for alle aldersgrup-
1...,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29 31,32,33,34,35,36,37,38,39,...40
Powered by FlippingBook