31
per. Det er dette som gjør det så kjekt å jobbe her
oppe, at folk kommer har ulike mål og ønsker med
besøket.
Vi har en følelse av at fjellfolket har hatt litt bedre tid i
sommer, synes du at det stemmer?
– Etter at vi begynte med selvsteking av vafler i år,
er det en ting jeg har minnet utålmodige gjester på.
Når man utålmodig står og venter på at jernet skal
bli varmt sier jeg gjerne at hvis det er en ting vi har
her opp på fjellet, så er det tid. Jeg tror folk har blitt
litt mer bevisste på det å nyte naturen og det å være
uten telefonforbindelse og at de dermed verdsetter
det å være i fjellet enda mer. Jeg ser at både barn og
voksne har en tilstedeværelse sammen med hver-
andre her opp som er spesiell i forhold til det man
opplever i byen.
Som bestyrer har du kunnet gå egne turer i Tafjord-
fjella. Hvilke husker du best?
– Det må ha vært nå i juli i år da jeg sto alene på
Torsnose i snaut nok en shorts. Det var en deilig
sommerdag og alt jeg så rundt meg 360 grader var
fjell, blå himmel og sol. Jeg nyter også utsikten mot
Nausthornet fra seteren hver kveld. Dette har jeg
gjort alle tre årene og jeg kan ikke få nok av å se
hvordan lystet, farene og skyene leker med fjellet
og gjør hver eneste kveld helt unik.
Hva synes du skiller Tafjordfjella fra andre fjellområ-
der du har opplevd?
– Det er som om Tafjordfjella på en måte represen-
terer hele Norge i miniatyr. Området byr på stor
variasjon med; frodige daler, isbreer, topper, goldt
landskap, flotte fjellmassiver, kraftige fosser og ro-
lige vann. Dette gjør at området skiller seg fra andre
fjellområder jeg har vært på tur i, og det er ikke få.
Det inneholder alt hva norsk natur har å by på.
Hvilken bakgrunn, eller egentlig egenskaper har du
hatt bruk for i ledelsen av Reindalseter?
– Min hovedmotivasjon har vært folkehelsede-
len av arbeidet DNT driver. Det å kunne bidra til
at fjellfolket får en god opplevelse når de bor på
hytten med et imøtekommende vertskap har vært
noe av drivkraften. Ettersom jeg har vært begavet
med flotte og dyktige medarbeidere alle tre årene
har dette vært mulig å oppnå. Jeg tenker at et godt
vertskap gir grunnlag for gode opplevelser for gjes-